'440 personelin bakanlığımız ile ilişiğini kestik'

Çavuşoğlu: "440 personelin bakanlığımız ile ilişiğini kestik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2017 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'440 personelin bakanlığımız ile ilişiğini kestik'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Marriott Otel'de düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansı'nın açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye'nin dış temsilciliklerinin bulundukları ülkelerin kamuoyunu ve yetkililerini bilgilendirdiklerini, 250'ye yakın basın toplantısı yaptığını ve 500'den fazla makale ve mektup kaleme aldığını ve 9 bini aşkın resmi girişimde bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Farklı coğrafyalara dağılmış FETÖ'nün nefesini kestik, kesmeye devam ediyoruz Allah'ın izniyle." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin girişimleri sonunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Asya Parlamenterler Asamblesinin FETÖ'yü terör örgütü ilan ettiğini vurgulayarak bugüne kadar 19 dernek veya yayın kuruluşu statüsünde, 83'ü okul veya eğitim merkezi olmak üzere 102 FETÖ kuruluşunun kapattırıldığını veya yönetiminin devrinin sağlandığını belirtti.

Fas'ın da 8 okulu bir ay içinde kapatacağını açıkladığını ve tüm dünyanın bu hain terör örgütünün gerçek yüzünü görmeye başladığını belirten Çavuşoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Halkımıza, milletimize sözümüz var. İçeride de dışarıda da bunların peşini bırakmayacağız. Örgüt elebaşının ülkemize iadesi konusunu da çok yakından takip ediyoruz. Çok önem atfediyoruz. ABD'deki yeni dönemde de bu sürecini yakından takip edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla ara vermeden sürdüreceğiz. PKK, DHKP-C, DEAŞ, PYD, YPG ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelemize de sonuna kadar devam edeceğiz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığına hile ile karışmış FETÖ'cü hainlerin itinalı ve adaletli bir çabayla tespit edildiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, 440 personelin bakanlıkla ilişiğinin kesildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber